Pretnje smrću članu SRS

Odbornik SRS-a u Skupštini opštine Dimitrovgrad Kiril Mladenov kaže da je dobio tri pisma s pretnjama smrću.

Izvor: B92

Subota, 26.02.2005.

15:02

Default images

Mladenov kaže da je anonomna pisma dobio zbog nedavnog zalaganja da lokalni parlament obezbedi prevodioca za bugarski jezik. Odbornik Srpske radikalne stranke kaže da su pisma stigla pošto je na jednoj sednici SO posle govora odbornika Demokratskog saveza Bugara na bugarskom jeziku izjavio da je potreban prevod pošto među odbornicima ima i pripadnika srpske nacionalnosti i onih koji taj jezik ne razumeju.

"Nikada nisam tražio ukidanje bugarskoh jezika, kako mi pripisuju, jer i ja toj manjini pripadam", rekao je Mladenov. "Suština pretećih pisama je da hoću da likvidiram bugarski jezik i da će oni mene pre toga likvidirati", rekao je Mladenov.

Utvrđeno je da su pisma pisana u Dimitrovgradu, a poslata iz Bosilegrada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: