Doris Pak u Podgorici

U Crnoj Gori je u subotu boravila predstavnica Evropskog parlamenta, Doris Pak.

Izvor: B92, Beta

Subota, 26.02.2005.

20:34

Default images

Crnogorski predsednik Filip Vujanović, u razgovoru sa Doris Pak, izjavio je da veruje da će evropske institucije podržati dijalog Podgorice i Beograda o budućim odnosima Srbije i Crne Gore. Kako je saopšteno iz kabineta crnogorskog predsednika, Vujanović je Doris Pak upoznao sa predlogom crnogorskog rukovodsva o pretvaranju državne zajednice u savez nezavisnih država, koji je, kako je rekao, nastao kao rezultat nefunkcionisanja državne zajednice.

S druge  strane, predsednica delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Jugoistočnom Evropom, izjavila je da Crna Gora i Srbija treba da dijalogom urede svoje buduće odnose, što je njihovo isključivo pravo. Evropa o tome nema šta da kaže, jer ona nije neprijatelj nijedne od te dve države, dodala ja ona.

"Ako Crnogorci imaju ideje, u Srbiji treba da nađu sagovornike da o tome razgovaraju, kako bi došli do najboljeg rešenja. Na potezu je Srbija, koja treba da odgovori na otvorenu ponudu Crne Gore", rekla je Pak, koja je, osim sa Vujanovićem, razgovarala i sa liderom Socijalističke narodne partije, Predragom Bulatovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: