Osnovana Asocijacija kosovskih Srba

U severnom delu Kosovske Mitrovice osnovana je Asocijacija udruženja Srba sa Kosova i Metohije.

Izvor: B92

Subota, 26.02.2005.

18:18

Default images

Cilj te asocijacije je da se uključi u rešavanje pitanja Kosova. Član organizacionog odbora i predsedništva, Nebojša Jović, kaže da je "bitno da se u godini u kojoj će se razgovarati o konačnom statusu Kosova, čuje i glas Srba, bilo da žive na Kosovu, ili u rasejanju". Ali, dodao je on, novoformirano udruženje baviće se i konkretnim životnim pitanjima i neće se svrstati uz pojedine stranke ili političare.

"Učinićemo sve da na efikasan način stvorimo uslove da Srbi koji žive na Kosovu tu i ostanu, da se proterani vrate na svoja ognjišta i da se razreši sudbina nestalih i kidnapovanih lica", rekao je Jović, koji je inače, predsednik Izvršnog odbora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: