Na tržištu Srbije lažna ulja

Zagreb, Beograd -- Direktor marketinga u preduzeću "INA-maziva" iz Zagreba kaže da se u Srbiji prodaju falsifikovani proizvodi te kompanije.

Izvor: B92, Beta Srbija, Hrvatska

Prema rečima Roberta Mandakovića, hrvatskom proizvođaču maziva time je naneta ogromna šteta. On je za novosadski mesečnik "Balkan enerdži magazin" rekao da na tržištu u Srbiji postoje kopije nekih proizvoda "INA-maziva", ali da su te kopije sumnjivog kvaliteta. Osim toga, tvrdi Mandaković, u Srbiji i nekim zemljama regiona ne postoji kontrola uvoza baznih ulja, što potvrđuju partneri INA-e.

Mandaković tvrdi da, prema informacijama koje je dobio, ko god se obrati nadležnom ministarstvu dobija dozvolu za uvoz. "Posle toga, bazna ulja završavaju direktno u raznim pakovanjima, najčešće nepoznatih marki. INA poseduje dokaze da se u falsifikovanim pakovanjima naših proizvoda nalaze takva bazna ulja, često bez ikakvih hemijskih dodataka. Međutim, bez obzira na to što je i INA finansijski oštećena, najviše su oštećeni krajnji kupci", kaže on.

Info

Na današnji dan, 26. maj

604 - Umro je Sveti Avgustin, prvi kenterberijski nadbiskup i osnivač hrišćanske crkve u Engleskoj. Papa Grgur I poslao ga je 596. sa 40 benediktinaca da utemelji

Razno četvrtak 26.05. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 40323 idi na stranu