Na tržištu Srbije lažna ulja

Direktor marketinga u preduzeću "INA-maziva" iz Zagreba kaže da se u Srbiji prodaju falsifikovani proizvodi te kompanije.

Izvor: B92, Beta Srbija, Hrvatska

Prema rečima Roberta Mandakovića, hrvatskom proizvođaču maziva time je naneta ogromna šteta. On je za novosadski mesečnik "Balkan enerdži magazin" rekao da na tržištu u Srbiji postoje kopije nekih proizvoda "INA-maziva", ali da su te kopije sumnjivog kvaliteta. Osim toga, tvrdi Mandaković, u Srbiji i nekim zemljama regiona ne postoji kontrola uvoza baznih ulja, što potvrđuju partneri INA-e.

Mandaković tvrdi da, prema informacijama koje je dobio, ko god se obrati nadležnom ministarstvu dobija dozvolu za uvoz. "Posle toga, bazna ulja završavaju direktno u raznim pakovanjima, najčešće nepoznatih marki. INA poseduje dokaze da se u falsifikovanim pakovanjima naših proizvoda nalaze takva bazna ulja, često bez ikakvih hemijskih dodataka. Međutim, bez obzira na to što je i INA finansijski oštećena, najviše su oštećeni krajnji kupci", kaže on.

Info

ID zauzela granični prelaz

Ekstremisti ID zauzeli su iračku stranu važnog prelaza na granici sa Sirijom nakon što su se iračke snage povukle, izjavio je lokalni policijski zvaničnik.

Svet nedelja 24.05. 11:35 Komentara: 0
strana 1 od 36284 idi na stranu