Uhvaćeni kradljivci ptica

Policija u Gornjem Milanovcu zaplenila je u selu Lipovac kavez sa štiglicima.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 13.01.2005.

13:47

Default images

Priveden je Predrag Janićijević iz Kragujevca, za kojeg se sumnja da je lovio ptice, a par dana pre lovočuvari su uhvatili Žarka Bogdanovića, takođe iz Kragujevca, koji je u tom selu sa sinom hvatao štiglice. Prema izjavi predsednika Lovačkog udruženja Zorana Adamovića, protiv te dvojice biće podnete krivične prijave zbog krivolova, a sve uhvaćene ptice puštene su u prirodu.

Adamović je rekao da je reč o pticama koje su veoma tražene na inostranom tržištu, gde se prodaju i za 10 evra po "kljunu". Zbog krivolova tih ptica meštanima svih sela upućen je poziv da prijave svaki slučaj hvatanja ptica jer bi krivolov doveo do istrebljenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: