Nove zakrpe za Windows

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2005.

17:24

Default images

Kompanija Microsoft je u utorak ponudila nove zakrpe za nekoliko ozbiljnih propusta u Windowsu i novu alatku za uklanjanje zlonamernog softvera sa sa računara korisnika.

Prve tri ovogodišnje zakrpe klasifikovane su kao “kritične” i “važne”, što znači da omogućavaju pasivno i aktivno zaraživanje računara crvima.

Prva je posvećena grešci u sistemu HTML Help, koja već duže vremena predstavlja opasnost za korisnike, jer je putem e-poruka ili zlonamerne Web lokacije napadačima omogućavala preuzimanje napadnutog sistema.

Druga rešava problem koji se može pojaviti zbog sistemskog propusta u grafičkom upravljanju kursorima i ikonicama, što može prouzrokovati pad sistema ili njegovo preuzimanje od strane napadača.

Treća je posvećana propustu koji se pojavljuje u modulu Indexing Service, ali ona nije toliko opasna, budući da nju korisnici aktiviraju po potrebi.

Alatka za uklanjanje virusa i crva biće ažurirana mesečno i moći će da se preuzme sa adrese http://www.microsoft.com/removemalware. (V.K.)

U saradnji sa mikro.co.yu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: