Konačno odbor o sukobu interesa

Odbor za sprečavanje sukoba interesa biće konstutisan 18. januara, što je skoro sedam meseci zakašenjenja.

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2005.

15:45

Default images

Nedoumicu oko toga ko treba da sazove konstitutivnu sednicu, razrešio je predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković, tako što ju je zakazao za 18. januar, a o tome je obavešteno svih devet članova Odbora.

Ministar za lokalnu samoupravu i državnu upravu u Vladi Srbije Zoran Lončar, čije je Ministarstvo radilo na Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, rekao je pravna praznina ne može da bude prepreka za konstituisanje odbora ako postoji dobra volja. "Ne postoji nijedan državni organ koji bi izneo prigovor na nezakonitost odbora, ako se taj odbor konstituiše pozivom bilo koga od članova", rekao je Lončar. On je dodao da je mnogo veći problem to što je proteklo sedam meseci od zakonskog roka, kada je odbor trebalo da bude izabran.

Zakon o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija usvojen je 19. aprila, a stupio je na snagu 28. aprila. Članovi Republičkog odbora, koji se biraju na pet godina, trebalo je da budu izabrani 60 dana od dana stupanja na snagu Zakona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: