Ostavke Davinićevih savetnika

Dva savetnika ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića podnela su ostavke.

Izvor: B92

Sreda, 12.01.2005.

14:03

Default images

Veljko Kadijević i Miloš Ladičorbić, savetnici za reformu sistema odbrane i obaveštajno-bezbednosne poslove, obrazložili su ostavke time što su rekli da im je onemogućeno da i dalje doprinose reformskim procesima u sistemu odbrane.

Kadijević i Ladičorbić su članovi nevladine organizacije Atlantski savet Srbije i Crne Gore, čiji član je bio i ministar Prvoslav Davinić.

Aleksandar Radić, vojni analitičar, smatra da ostavke dvojice savetnika ministra Davinića, nisu usledile zbog niza tragičnih događaja koji su se desili u Vojsci. Radić je ocenio u izjavi za B92 da su ostavke usledile zbog sukoba unutar Atlantskog saveta, koji se preneo i u zvanične institucije: "U slučaju odlaska Kadijevića i Ladičorbića oni su to najavili, ako se ne varam, još u decembru i bilo je jasno da je reč o sukobu interesa, odnosno za njih jeste zajedničko da su imali prethodnu vojnu karijeru, a ministar Davinić je civil i on je pre svega nastojao da u Ministarstvo odbrane dovede veći broj civila, tako da postoji jedan presedan: načelnik sektora za politiku odbrane, po prvi put je u istoriji civil, to je Pavle Janković, koga je Davinić doveo iz G17 plus, ali istovremeno i nije čovek koji uživa podršku Atlantskog saveta. Odlazak Kadijevića i Ladičorbića iz Ministarstva odbrane, jeste pre svega rezultat unutrašnjih konflikata u Atlantskom savetu, a ne nešto što se dešava na političkoj razini ili što je proizvod bilo kakvih problema unutar vojne organizacije"

Kadijević je agenciji Beta rekao da su, zbog neprijatnih dogadjaja koji su u poslednje vreme potresali sistem odbrane, on i Ladičorbić odlučili da ne obrazlažu dublje svoju odluku "kako ne bi dolivali ulje na vatru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: