Prodaja umetničkih dela bivših banaka

Agencija za stečaj i likvidaciju banaka raspisala oglas za prodaju umetničkih dela likvidiranih banaka i banaka u stečaju.

Izvor: Beta

Utorak, 11.01.2005.

13:48

Default images

Većina dela su, rešenjima Muzeja savremene umetnosti, utvrđena kao pokretna kulturna dobra. Na licitaciji će 30. januara biti ponuđena 73 umetnička dela - uglavnom ulja na platnu, ali i nekoliko skulptura, mozaika i tapiserija. Najveća početna cena, od 773.200 dinara, određeno je za poliptih Safeta Zeca "Ada".

Ljubitelji umetnosti moći će da se nadmeću i za slike Radomira Reljića, Aleksandra Cvetkovića, Ljubice Sokić, Jovana Bjelića, Peđe Milosavljevića, Miće Popovića, Olje Ivanjicki, Milana Marinkovića Cileta.

Pravnica Muzeja savremene umetnosti Snežana Marjanović rekla je da su dela utvrđena, ali ne i proglašena kao pokretna kulturna dobra. Činjenica da je neko delo utvrđeno kao kulturno dobro ne utiče na mogućnost iznošenja iz zemlje, ali utiče na cenu, navode u Muzeju savremene umetnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: