Radnici "Srbijašuma" ne daju direktora

Radnici "Srbijašuma" protestovali su ispred Vlade Srbije zbog smene generalnog direktora tog javnog preduzeća.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2004.

15:21

Default images

Okupljeni radnici "Srbijašuma" na kratko su blokirali saobraćaj kod zgrade Vlade Srbije, dok je kordon, od oko pedesetak policajaca, u tome pokušao da ih spreči. Razlog njihovog okupljanja je to što je Vlada smenila direktora J.P. "Srbijašuma" Vladana Živadinovića.

Ministar finansija Mlađan Dinkić rekao je da Vlada nije zadovoljna njegovim radom, jer je dobit "Srbijašuma" nedopustivo niska u odnosu na potencijal tog preduzeća, tako da je moguće da neko odatle "izvlačio pare u privatne džepove". "Srbijašume su ostale zaboravljene posle Petog oktobra i sada se neki plaše ulaska G17 plus u javna preduzeća, jer ta stranka "namerava da uvede red", kaže Dinkić. "To je jedan veliki sistem koji može da ima daleko bolje rezultate nego što ih danas ima. Međutim, to je i jedan zatvoren sistem, još od onih devedesetih godina, kada su u njega ušli kadrovi JUL-a i tu ostali, pritajeni u ove poslednje tri godine. Sada, kada smo mi izrazili nameru da osavremenimo rad tog preduzeća, pošto mi odgovaramo za njegov rad, onda oni jednostavno ne žele da se osavremeni način poslovanja i da se poveća dobit", kaže Dinkić.

Smenjeni direktor "Srbijašuma", međutim, kaže da su ministar Dinkić i članica Izvršnog odbora G17 plus Verica Kalanović, zahtevali od njega da smeni sadašnje rukovodstvo kompanije i zaposli kadrove te stranke. Živadinović je rekao da je na čelo "Srbijašuma" došao pre 8 meseci i da je za to vreme uspeo da od preduzeća koje je dugovalo 45 miliona dinara, napravi uspešnu firmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: