Blokada puta ka Kelebiji

Izvor: B92

Subota, 09.10.2004.

16:36

Default images

Grupa autoprevoznika blokirala je prilaz graničnom prelazu Kelebija kod Subotice.

Oni su odlučili da sprovedu jednočasovnu blokadu upozorenja pošto im je na carini, kako tvrde, uskraćeno pravo uvoza automobila starih do šest godina, iako uredba Vlade Srbije o zabrani uvoza autoboila starijih od tri godine, pravno još nije stupila na snagu.

Kako javlja dopisnik B92 Miroslav Zadrepko, petnaestak autoprevoznika odlučilo je da blokira put ka graničnom prelazu Kelebija jer njihovim kolegama, koji žele da uđu u zemlju, nije dozvoljeno da uvezu automobile stare između tri i šest godina. Jedan od učesnika blokade, Jugoslav Tončić, kaže za B92 da se prilikom prelaska granice mora potpisati dokument u kom stoji da prevoznik nema pravo uvoza iako uredba o zabrani zvanično nije stupila na snagu.

" Na putu su viozila koja su napravljena od 1998. do 2001, odnosno ona koja su se do sada mogla uvoziti. Ljudi koji uvoze te automobile, i koji čekaju na granici nisu ni znali za novu Uredbu. Oni sada lčekaju na ulazak u zemlju", kaže Tončić.

Kako dopisnik B92 nezvanično saznaje, carinarnicama je stigao dopis u kom stoji da zabrana uvoza stupa na snagu od subote.

Međutim, vozila se ne vraćaju sa granice, već se upućuju ka carinarnicama, uz naznaku da je vozilo ušlo u zemlju, ali da po odluci Vlade nema pravo da bude uvezeno. Još uvek se ne zna kakva će biti sudbina tih automobila, odnosno da li će oni, kad stignu na carinarnice, biti ocarinjeni do zvaničnog stupanja na snagu Uredbe o zabrani uvoza vozila starijih od tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: