Beograd se nudi za organizaciju Exita

Izvor: B92

Subota, 09.10.2004.

10:48

Default images

Gradske vlasti u Beogradu kontaktirale su Udruženje "Egzit" u pogledu mogućnosti da festival bude održan u Beogradu.

Prema pisanju novosadskog "Dnevnika" i "Građanskog lista", povod za poziv da se festival umesto u Novom Sadu održi u Beogradu jeste činjenica da je za gradonačelnika glavnog grada Vojvodine izabrana radikalka Maja Gojković.

Predsednik Udruženja "Egzit" Dušan Kovačević potvrdio je za "Dnevnik" da su predstavnici beogradskih vlasti kontaktirale Udruženje "Egzit", ali je odbacio mogućnost da festival bude preseljen. "Sledeći 'Egzit' biće održan od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a u Beogradu ćemo verovatno organizovati neke druge koncerte i događaje", kazao je Kovačević.

Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović izjavio je za "Građanski list" da će Beograd pomoći održavanje festivala, ukoliko bude bilo kakvih problema da se organizuje "Egzit", festival po kojem su "postali prepoznatljivi Novi Sad i Srbija". "Koliko god mi u Beogradu zavideli Novom Sadu na 'Egzitu', taj festival pripada Novom Sadu. Mi bismo voleli da imamo 'Egzit', ali verujem da će Novi Sad imati 'Egzit'", kazao je Bogdanović.

Novoizabrana gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković ranije je u više navrata navodila da ima "svog čoveka" za organizaciju "Egzita", dok su iz Udruženja "Egzit" poručili da festival nije javno preduzeće pa da samim tim gradonačelnik ne može da postavlja ili smenjuje ljude iz organizacije. Iz "Egzita" su nedavno apelovali na gradonačelnicu da se što pre dogovore oko potpisivanja novog ugovora o iznajmljivanju Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, na kojoj su do sada održana već četiri izdanja festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: