Prekinuta kontitutivna sednica u Nišu

Izvor: B92

Subota, 09.10.2004.

21:26

Default images

Konstitutivna sednica Skupštine Niša prekinuta je nakon polaganja zakletve odbornika i gradonačelnika Smiljka Kostića.

Nastavak konstitutivne sednice zakazan je za 18. oktobar. Sednica je prekinuta jer političke stranke u Skupštini grada još nisu postigle dogovor o izboru predsednika, zamenika i sekretara gradskog parlamenta. Novi gradonačelnik Niša i funkcioner Nove Srbije Smiljko Kostić kazao je, posle polaganja zakletve, da je pred njim period realizacije obećanja iz predizborne kampanje.

Kostić je najpre zakletvu položio u Sabornoj crkvi u Nišu. Dosadašnji niški gradonačelnik Goran Ćirić rekao je da je njegovo prisustvo konstitutivnoj sednici dokaz namere da smena vlasti u gradu može da bude i civilizovana, za razliku od 1996, kada je novoizabrana lokalna vlast zatekla prazne kancelarije, bez primopredaje i rukovanja. "Na početku mandata podneo sam imovinsku kartu koja se do danas nije promenila. Nema ni govora o kućama kako se javnosti pričalo i sve to može da se proveri", rekao je Ćirić.

U novom sazivu Skupštine grada Niša Demokratska stranka ima 18 mandata, Srpska radikalna stranka 12, Demokratska stranka Srbije osam, G17 Plus i Pokret snaga Srbije po sedam, Socijalistička partija Srbije pet, a NS četiri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: