Petersen u obilasku sela na Kosovu

Izvor: SRNA

Subota, 09.10.2004.

20:45

Default images

Soren Jesen Petersen obišao je sela Biča i Vidanje, u kojima žive srpski povratnici.

Tokom posetet selima u kojima žive Srbi povratnici na Kosovo, administrator Kosova je rekao da je selo Biča mesto kakvo ne bi više želeo da vidi, dok je selo Vidanje primer kako Kosovo mora ići u budućnost. "Biča je opasana bodljikavom žicom. To selo vojnici KFOR čuvaju 24 sata, a meštani povratnici žive u stalnom strahu", kazao je Petersen.

On je naglasio da Kosovo oktobra 2004. ne sme sebi dozvoliti postojanje mesta poput Biče, posebno zato što se ono nalazi pred ocenjivanjem ispunjenosti standarda i otpočinjanja procesa rešavanja konačnog statusa. "Problemi meštana Biče moraju se što pre rešiti", rekao je Petersen.

Vidanje, u koje se vratila 24 nosioca domaćinstva, prema Petersenu, predstavlja dobar prier, jer su komšije povratnicima poželele dobrodošlicu, a lokalna vlast čini sve da im stvori normalne uslove za život.

Međutim, u ovom selu, posle 15 dana od povratka, uprkos obećanjima, nije započela gradnja ni jedne kuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: