U energetici protraćene dve godine

Izvor: Beta

Nedelja, 22.08.2004.

11:11

Default images

Zakon o energetici Srbije "najbolji mogući koji je mogao da bude donet u ovom trenutku", kaže Goran Novaković.

U izjavi agenciji Beta, bivši srpski ministar energetike ocenio je taj zakon "manje ili više" sličan predlogu zakona koje je Ministarstvo energetike Srbije, na čijem je čelu bio, završilo u junu 2002. godine.

"Taj zakon je bio završen u junu 2002. godine i spreman za slanje u skupštinu, koja bi ga samo verifikovala. Onda su (naredna) ministarka Kori Udovički i njena ekipa nešto menjali i nisu ništa uradili", naveo je on.

Novaković je istakao da je sadasnje ministarstvo praktično Zakon o energetici ponovo vratilo na osnove iz juna 2002. godine, ocenjujući da su uzaludno protraćene dve godine tokom kojih je moglo biti mnogo urađeno na restrukturiranju energetskih preduzeća.

"U junu 2002. godine Elektroprivreda Srbije je bila spremna za restrukturiranje, jer su zaposleni u tom preduzeću bili svesni potrebe za tim", rekao je Novaković i dodao da je za taj proces neophodno postojanje socijalnog dijaloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: