Obilan rod pečuraka

Izvor: B92

Nedelja, 22.08.2004.

10:20

Default images

Hoteli u Polimlju prepuni su nakupaca iz cele Srbije koji su došli da po što povoljnijim cenama otkupe pečurke.

One su ovog leta, zbog obilja kiša, prilika za neočekivanu zaradu stanovnicima Priboja, Prijepolja, Nove Varoši kao i severne Crne Gore. Kilogram svežih vrganja plaćao se preko 100 dinara, dok je lisičarka imala upola manju cenu. Suvi vrganj je dostizao dinarsku protiv vrednost deset evra.

U toku je pravi rat između nakupcima iz ovih krajeva, ali i iz centralne Srbije, pa i iz drugih republika bivše Jugoslavije. Posledica toga je da je obilna berba donela drastični pad cena. Vrganj je sada pedesetak dinara, a lisičarka jedva petnaest.

Hotelski kapaciteti su rasprodati nakupcima iz Kraljeva, Čačka, Beograda, Požarevca i drugih gradova. Interes je višestruk. Svoju računicu imaju i birači, od kojih je ne mali broj onih kojima ni radni staž ne teče u propalim društvenim preduzećima, ali i đaci i studenti, čak i poletarci. Dnevno se može, uz laganu šetnju, zaraditi do 1.000 dinara, a srećniji i spretniji zarade i petostruko više, javlja dopisnik B92 Muharem Mutavdžija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: