Karađorđević Kićanoviću: Fuck you

Izvor: FoNet, "Politika"

Četvrtak, 12.08.2004.

11:37

Default images

"Politika" piše da se u avionu kojim je u Atinu otputovala olimpijska ekipa SCG dogodio neprijatan incident.

Vinovnik incidenta bio je, prema pisanju lista, princ Aleksandar Karađorđević, koji je po ulasku u avion, u kojem se već nalazio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore Dragan Kićanović, ušao u I klasu i upitao ko je Dragan Kićanović. Poznati košarkaš je, kako prenosi "Politika", ustao i predstavio se princu. Karađorđević je tada rekao: "Fuck you" (na engleskom "jebi se").

"Zatečeni Kićanović je posle kraće pauze uzvratio istom merom, ali na srpskom, čime je duel i završen", piše "Politika". List nezvanično saznaje da je povod za takav nastup Aleksandra Karađorđevića neuspeo pokušaj njegove kancelarije da za Olimpijske igre u Atini od Olimpijskog komiteta dobije akreditacije u rangu koji pripada šefovima država, u ovom slučaju predsedniku SCG Svetozaru Maroviću.

Pres služba kraljevske porodice saopštila je da Aleksandar II Karađorđević žali što je, ne njegovom krivicom, početak Olimpijskih igara obeležen incidentom sa predsednikom Olimpijskog komiteta Draganom Kićanovićem, koji je valjalo izbeći.

U saopštenju Dvora se navodi da je Karađorđević je u Atinu krenuo da bi pružio podršku Olimpijskom timu, ali da nije mogao prihvatiti stav "koji mu je osporio pravo da SCG smatra svojom zemljom, a koji je mogao biti razumljiv u jednom vremenu u kome je i gospodin Kićanović bio ministar u Vladi Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: