Fišer azilant u SCG

Izvor: B92

Nedelja, 01.08.2004.

12:06

Default images

BožidarIvanović kaže da je Bobi Fišer od pet zemalja koje su mu ponudile japanske vlasti za deportaciju izabrao SCG.

Bivšeg prvaka sveta u šahu Bobija Fišera traže američke vlasti, jer je prekršio sankcije UN protiv tadašnje SR Jugoslavije, kada je na Svetom Stefanu početkom 90-ih igrao šahovski meč sa Borisom Spaskim. "Bobi se nije mnogo dvoumio i odlučio se za SCG" odbijajući ponude da bude deportovan za Rusiju ili Filipine, rekao je predsednik Šahovskog saveza SCG Božidar Ivanović novinarima.

Ivanović kaže da je u kontaktu sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem dobio potvrdu da predsednik razume "slučaj Fišer" i da je ponudio pomoć. "Mislim da smo u moralnoj obavezi da pomognemo Fišeru. Uostalom , on je zaradio kaznu zbog naše zemlje. Njegova odluka je kompliment, ne samo u šahovskom i sportskom smislu za SCG. Verujem da ne bismo imali problema sa američkom administracijom zbog prihvatanja legendarnog Bobija", rekao je Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: