Uhapšen Bagzi

Izvor: B92

Subota, 17.07.2004.

10:43

Default images

Dejan Milenković Bagzi, jedan od optuženih za  učešće u ubistvu premijera Srbije, uhapšen je u petak uveče u Solunu.

On se trenutno nalazi u  pritvoru, saopštila je policija. Milenković će biti izveden pred tužioca, koji treba da izda nalog za hapšenje na osnovu kojeg će, kako se očekuje, biti zadržan u pritvoru 50 dana. U tom roku, Beograd treba zvanično da zatraži njegovo izručenje. O hapšenju Dejana Milenkovića Bagzija obaveštena  je i ambasada SCG u Grčkoj.

Ambasador Dušan Bataković izjavio je za B92 da je grčka policija, na osnovu otisaka prstiju utvrdila identitet Dejana Milenkovića. “Nadležna Direkcija za bezbednost iz Ministarstva javnog reda u Solunu, obavestila nas je da će u nedelju, u 10 sati pre podne, biti i zvanično izdat nalog za hapšenje, sada samo pritvorenog Dejana Milenkovića, čiji je identitet u međuvremenu potvrđen, s obzirom da je on uhapšen bez ikakvih dokumenata. Posle toga ide uobičajena procedura u ovakvim slučajevima”, kaže ambasador Bataković.

Šef solunske policije potvrdio je agenciji Beta da je Milenković uhapšen u petak u ponoć na centralnoj ulici u Solunu, obučen u "dobro odelo" i s putnom torbom, u kojoj je bila "velika količina novca", koja daleko prevazilazi bilo kakvu sumu za lične potrebe, ali nije precizirao u kojoj valuti. Milenković, koji pri sebi nije imao nikakva dokumenta, priznao je identitet, ali policiji nije želeo ništa da kaže ni "o ubistvu ni o svojim aktivnostima", rekao je šef solunske policije. Njegov identitet je potvrđen i upoređivanjem otisaka prstiju, koji su u subotu stigli iz Beograda.

Dejan Milenković Bagzi  je 21. februara 2003. godine na auto-putu u Novom Beogradu, kod hale "Limes", kamionom naleteo na kolonu automobila, u kojoj se nalazio i  premijer Srbije Zoran Đinđić.  Tokom akcije "Sablja", uhapšeni pripadnici "zemunskog klana" priznali su da je i  tada u pitanju bio pokušaj atentata na premijera Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: