Exitova edukacija o trgovini ljudima

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2004.

13:23

Default images

Više od 130 volontera iz SCG, Hrvatske, BiH i Makedonije započelo je dvodnevnu radionicu na temu trgovine ljudima.

Polaznici će proći intenzivnu edukaciju na temu trgovine ljudima, saopštio je "Egzitov" Centar za komunikacije. Volonteri će tokom četiri festivalska dana na "Egzitu", od 1. do 4. jula, imati zadatak da stupaju u direktan kontakt sa posetiocima festivala, da komuniciraju s njima i da ih upoznaju sa problemom trgovine ljudima.

"Zato, ako vidite nekoga da vam prilazi sa osmehom, materijalom u ruci, u majici sa znakom kampanje protiv trgovine ljudima, nemojte pobeći. Svaka informacija je važna baš zato što su najugroženiji oni koji misle da im to ne treba ili koji veruju da se 'to nama ne moze dogoditi'", piše u saopštenju.

Objašnjava se da je cilj kampanje edukacija i prevencija i ocenjuje da je neinformisanost mladih jedan od vodećih uzroka zbog kojih postaju žrtve trgovaca ljudima. Navodi se da će volonteri "zauzvrat" dobiti besplatne karte za "Egzit" i smeštaj u kampu, a najvredniji od njih dobiće i svoj "minut slave" na MTV-u, gde će moći da ispričaju svoje utiske o "Egzitu" i o kampanji u kojoj su učestvovali.

Kampanju organizuje Regionalna inicijativa "Egzita" i Antitrafiking centra iz Beograda, a projekat su podržali Ju-es-ejd (USAID), Fridom haus (Freedom House), fondacija muzičke televizije MTV "Fri jor majnd" (Free Your Mind!) i Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Swedish International Development Cooperation Agency - SIDA).

Dopunske informacije o kampanji "Stop trgovini ljudima" mogu se dobiti na zvaničnom internet sajtu "Egzita", link "Stop trgovini ljudima", kao i na pozornici nevladinih organizacija, u okviru "Egzit" festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: