Protest oružara u Beogradu

Izvor: B92

Utorak, 29.06.2004.

09:36

Default images

Nekoliko stotina radnika kragujevačke fabrike "Zastava oružje" održalo je protest ispred zgrade ministarstva odbrane.

Oni su tražili da to ministarstvo što pre reši status vojne industrije i obezbedi im posao. Predsednik odbora sindikata "Zastava oružje", Jugoslav Ristić, rekao je da radnici traže konverziju duga fabrike od 320 miliona dinara u dug države i donošenje programa vraćanja duga "Namenskoj" od 60 miliona dolara za ranije izvezeno oružje.

Ristić je rekao da sindikat zahteva i rešavanje statusa fabrike: "Imamo proizvod koji nije na slobodnom tržištu što znači da moramo da dobijemo status kakva ima odbrambena industrija u razvijenim zemljama, kao recimo u Grčkoj gde je to bukvalno javno preduzeće i radnici nisu u takvom položaju kao što su naši. To smo došli da im danas kažemo."

Kragujevački oružari, nakon pola sata protesta ispred ministarstva odbrane, vratili su se u Kragujevac. Jugoslav Ristić rekao je da su radnici dali rok vladi da u narednih nekoliko dana ispuni njihove zahteve. Ukoliko do toga ne dodje, Ristić najavljuje dolazak u Beograd svih radnika fabrika namenske proizvodnje u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: