Kampanja za obaranje optužnice

Izvor: B92

Utorak, 15.06.2004.

14:13

Default images

Novinar Dejan Anastasijević smatra da mesecima imamo koordinisanu kampanju za obaranje optužnice za ubistvo Đinđića.

Većina priča koje je Ulemek rekao pred sudom, već su objavljivane u žutoj štampi, naročito priča o skrivanju od policije u spostvenoj kući i to svih 14 meseci. Novinar lista "Vreme", Dejan Anastasijević, za B92 kaže da su izvori na koje su se tabloidi oslanjali najverovatnije bili Legijini advokati i njegovi prijatelji u bezbednosnom sektoru.

"Nije iznenađujuće što on te priče potvrđuje zato što, po mom ličnom utisku, mi smo već mesecima imali jednu koordinisanu kampanju iz više izvora, kroz tabloide, ali i na druge načine, kako bi se praktično oborila optužnica za ubistvo premijera Đinđića. Mislim da ta kampanja dolazi delom iz političkih krugova, delimično iz policijskih, a delom i iz krugova organizovanog kriminala. Postoje i političari i tajni agenti i kriminalci kojima je u interesu da se optužnica potpuno obori", kaže Anastasijević.

Zastupnik porodice Đinđić na sudjenju, advokat Rajko Danilović, ocenjuje da je Ulemek izneo neubedljivu odbranu: "Danas, kad je trebalo da čujemo zaista odbranu od predmeta tuženja, mi imamo jednu bledu, neubedljivu priču, jer je okrivljeni Ulemek bio u privilegovanom položaju – zna šta su drugi okrivljeni govorili, svedoci, šta se u javnosti i medijima pričalo, pa je pokušavao sebe samo da veže sa događajem onoliko koliko je morao i koliko je neizbežno."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: