"Next" uskoro u SAD

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.06.2004.

18:25

Default images

Subotička kompanija "Fresh & Co", koja proizvodi “Next” sokove, uskoro bi mogla da počne izvoz na tržište SAD.

Zamenik ministra poljoprivrede Srbije Danilo Golubović , nakon posete delegacije ovog ministarstva američkom Ministarstvu poljoprivrede od 1. do 4. juna, rekao je na konferenciji za novinare da je američko tržište najzainteresovanije za organski proizvedenu iz Srbije.

Prema rečima Golubovića, predsednik američko-srpskog biznis saveta koji broji preko 100 preduzeća Džon Sejlor, rekao je da se vode pregovori i sa pojedinim proizvođačima vina iz Srbije o mogućem izvozu na tržište SAD. Sejlor je najavio da planira posetu Srbiji sa direktorom jednog od najvećih lanaca supermarketa u SAD, kako bi se videle mogućnosti izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, odnosno, da li su potrebne određene investicije da bi se proizvodnja povećala, kazao je Golubović.

Golubović je rekao da je osnovni cilj posete bilo upoznavanje sa propisima, ekonomskom politikom, kreditiranjem i finansiranjem u oblasti poljoprivrede SAD, kao i strategijom razvoja poljoprivrde SAD, kao bi se pojedini elementi primenili i u Srbiji. On je posetu SAD ocenio kao uspešu, navodeći da su u delegaciji bili pomoćnici koji se bave oblastima analitike i statistike u poljopruivredi, kao i saradnici za oblast zaštite bilja i veterine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: