Nano: Vizija mirnog života na Kosovu još nije izgubljena

Izvor: Beta

Subota, 20.03.2004.

01:04

Default images

Albanski premijer Fatos Nano izjavio je u petak da vizija zajedničkog mirnog života svih zajednica na Kosovu ne treba da bude izgubljena i pored nasilja koje traje na Kosovu. "Dok sahrane traju, ne možemo da izgubimo viziju i očekivanja da će sve zajednici živeti u miru zajedno", rekao je Nano Rojtersu tokom regionalnog samita u Slovačkoj.

NATO je otvoreno okrivio Albance za nasilje na Kosovu a neke diplomate strahuju da bi ono moglo ozbiljno da ugrozi napore međunarodne zajednice na Kosovu. Nano je i dalje optimista. "Mislimo da ćemo uspeti da smirimo ljude", rekao je on. "Ne verujem da će ovo što se dogodilo loše uticati na mirovni proces".  On je rekao i da ne veruje da je neophodno da se poveća prisustvo NATO vojnika na Kosovu, dok su Nemačka, SAD, Italija, Britanija i Francuska obećale pojačanja. "Ovi tragični događaji su ljudska, spontana i emotivna reakcija", rekao je Nano i dodao da bi svakome bilo teško da kontoliše takvu situaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: