Vrhovni savet odbrane podržao aktivnosti Vojske SCG

Izvor: B92

Subota, 20.03.2004.

00:55

Default images
Vrhovni savet odbrane razmotrio je u petak uveče mogućnost preduzimanja mera za angažovanje Vojske SCG na eventualnoj pomoći Kforu i UNMIK-u u zaustavljanju nasilja na Kosovu, a u skladu sa Rezolucijom 1244 i Kumanovskim sporazumom. "VSO je razmotrio mogućnosti da se, u skladu sa odredbama Rezolucije 1244 i Vojnotehničkog sporazuma, preduzmu aktivnosti za efikasno angažovanje Vojske Srbije i Crne Gore pri eventualnoj pomoći Kforu i UMNIK-u, radi zaustavljanja nasilja i zaštite srpskog i crnogorskog stanovnistva na Kosovu", saopštio je vojni kabinet VSO.

U saopštenju se navodi da se VSO upoznao sa izveštajem Generalštaba o preduzetim merama i dosadašnji aktivnostima Vojske SCG. "Vrhovni savet odbrane daje punu podršku svim aktivnostima Vojske SCG koje su u funkciji kvalitetne realizacije povećane borbene gotovosti", navodi se u saopštenju.

VSO je ukazao na važnost hitnog prijema SCG u program NATO "Partnerstvo za mir", čime bi se doprinelo efikasnijem rešavanju krize na Kosovu i Metohiji i stabilizaciji bezbednosne situacije u regionu. VSO će u skladu sa razvojem situacije koju će pratiti na terenu preduzimati adekvatne mere.

Radu sednice VSO su pored predsedavajućeg Svetozara Marovića i članova VSO Predraga Markovića i Filipa Vujanovića, prisustvovali i ministar odbrane SCG Boris Tadić, zamenik ministra odbrane SCG Vukašin Maraš, načelnik Generalštaba general-pukovnik Branko Krga i sekretar VSO pukovnik Ljubiša Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: