Mirno na jugu Srbije, država prati razvoj događaja

Izvor: B92

Petak, 19.03.2004.

23:51

Default images

Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić rekao je u petak uveče da je stanje na jugu centralne Srbije stabilno, ali da državni organi "neprekidno prate" razvoj događaja u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa. Tadić je, za Radio-televiziju Srbije, kazao da su postojale informacije o "približavanju" ekstremista u tom regionu i pokušajima medijskih manipulacija koje bi bile iskorišćene za dalju eskalaciju nasilja, ali da je reakcija vlasti u Srbiji bila odmerena i odgovorna.

On je, govoreći o susretima sa zvaničnicima NATO i večerašnjoj sednici Vrhovnog saveta odbrane, kazao da je dobio uveravanja da će prisustvo jedinica Kfora biti povećano i da neće biti tolerisano nasilje albanskih ekstremista. Ministar odbrane je rekao da je zadovoljan reakcijom međunarodne zajednice koja je osudila albanske političare zbog toga što nisu sprečili i osudili nasilje ekstremista na Kosovu. Tadić je podsetio da SCG mora da se pridržava međunarodnih sporazuma i rezolucija i da ne može da "nasiljem reaguje na nasilje". "Ipak, preneo sam sagovornicima iz NATO stav da će SCG preispitati svoju politiku ukoliko vojnotehnički sporazum iz Kumanova ne bude poštovan. Ukoliko naši vitalni interesi budu ugroženi moramo preuzeti odgovornost", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: