Redžepi: Još uvek je rano za analize uzroka nasilja

Izvor: B92

Petak, 19.03.2004.

23:41

Default images

Kosovski premijer Bajram Redžepi izjavio je u petak u Kosovskoj Mitrovici da je još uvek rano za analize uzroka koji su doveli do nasilja na Kosovu. Redžepi je, posle razgovora sa predstavnicima skupštine opštine Mitrovica i predstavnicima Kfora i UNMIK-a, rekao da kosovske institucije imaju strategiju za prevazilaženje stanja na Kosovu. On je kazao da institucije ubuduće treba bolje da koordinišu rad sa međuanrodnim strukturama kako se slična situacija ne bi ponovila. "Da bi se smirila situacija, osim organa reda kao što su Kfor, policija UNMIK-a i Kosovska policijska služba, treba da pomognu i sami građani koji ne treba da nasednu na moguće klopke i scenarije", rekao je on.

Redžepi je rekao da ima potpuno poverenje da Kfor neće dopustiti etničko čišćenje Albanaca iz severne Mitrovice. On je rekao da su posle rata na Kosovu prepreka uspostavljanju mira u Mitrovici bile paralelne srpske strukture koje su uvek radile na podeli tog grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: