Uvedeno vanredno stanje u južnom delu Mitrovice

Izvor: B92

Petak, 19.03.2004.

18:55

Default images

Portparol UNMIK policije Derek Čepel izjavio je da je u Kosovskoj Mitrovici praktično uvedeno vanredno stanje. Čepel je, dogovarajući na pitanje novinara, rekao je da je na ulicama južnog dela Mitrovice samo KFOR "koji je u neku ruku uveo vanredno stanje". Portparol KFOR pukovnik Piper Horst rekao je da komandant multinacionalne brigade severoistok zadužen za severnu Mitrovici, ima nadležnost da sam donese odluku koja će sredstva upotrebiti da bi smirio esklalaciju nasilja.

Osoblje Misije UN potpuno je evakuisano iz južnog dela Kosovske Mitrovice, u kome žive Albanci, u severni srpski dio grada i u Zvečan, potvrdio je SRNI u petak uveče regionalni portparol UNMIK-a Đorđe Kakuk. Sektor za bezbednost Misije UN, na osnovu informacija KFOR-a i UNMIK policije, doneo je odluku da je za pripadnike međunarodne misije bezbednije da budu evakuisani. Kakuk je rekao da je evakuacija osoblja UNMIK-a počela sinoć kada je KFOR dio osoblja evakuisao u francusku vojnu bazu, dok je danas taj proces nastavljen. "Administracija UN prebačena je u već postojeće kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice", rekao je Kakuk.

Policijska stanica UN u južnom delu Kosovske Mitrovice zatvorena, dok je odgovornost za bezbednost preuzeo KFOR-a, koji je uveo vanredno stanje, potvrdio je Kakuk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: