Ljajić: Ponižen sam i demantovan

Izvor: B92

Četvrtak, 18.03.2004.

12:36

Default images

Ministar Srbije i Crne Gore za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić izjavio je za B92 da se oseća poniženim zbog paljenja verskih objekata islamske zajednice u Beogradu i Nišu i da će to loše uticati na međunarodni imidž Srbije. Ljajić, na pitanje da li je zadovoljan reakcijom policije protiv huligana kod beogradske Bajrakli-džamije, kaže: "Kada sam čuo da gori džamija u Nišu, zvao sam i predstavnike BIA i policije i ukazao im na mogućnost da se nešto slično dogodi u Beogradu. Rečeno mi je da je policija učinila sve, da su kordoni policije tamo i da će džamija biti zaštićena. Nažalost, posle toga smo videli skoro direktan prenos paljenja džamije, čime je napravaljena neprocenjiva šteta za zemlju, pre svega politička. Ja sam pogođen po više osnova, kao vernik se osećam poniženim, ali i kao čovek koji je tri godine radio na popravljanju međunarodnog imidža zemlje, govorio sam o tome da su unapređena verska prava svih verskih zajednica, a sada sam poslednjim događajima na neki način demantovan", kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: