Labus: Budućnost Dejtona zavisi od volje tri naroda

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2004.

22:37

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je u ponedeljak uveče u Banjaluci da je Dejtonski mirovni sporauzm realnost i da njegova budućnost zavisi od volje tri konstitutivna naroda u BiH. "Mi na BiH gledamo kao na jedinstvenu državu i prihvatićemo ono što se ovde dogovori", kazao je Labus nakon sastanka s predsednikom Republike Srpske Draganom Čavićem. On je rekao da želi da se SCG i BiH što pre nađu u programu NATO-a Partnerstvo za mir i u Evropskoj uniji. Labus je rekao i da se politička situacija u Srbiji "polako smiruje i da će prilike vrlo brzo biti potpuno stabilizovane". "Donećemo novi ustav, u zakonskom roku biće održani predsednički izbori, tako da će sve institucije biti formirane. To je značajno, jer od stabilnosti Srbije zavisi i stabilnost celoga regiona", rekao je potpredsednik Vlade Srbije.

Predsednik RS Dragan Čavić izjavio je da vlasti u Srbiji na dejtonska rešenja gledaju kao na "rešenja jednog šireg regionalnog sporazuma, dok je budućnost BiH utvrđena osnovnim dejtonskim rešenjima". "To je politički stav koji je korespondentan i sa politikom Republike Srpske", rekao je Čavić.

Labus i Čavić istakli su potrebu potpunog otvaranja ekonomskih tokova između zemalja u regionu.

Potpredsednik srpske vlade večeras se u Banjaluci sastao i sa ministrom inostranih poslova BiH Mladenom Ivanićem sa kojim je razgovarao o zajedničkom nastupu dve zemlje prema trećim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: