Izabrano novo rukovodstvo SO Smederevo

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 15.03.2004.

10:48

Default images

U Smederevu je u ponedeljak izabrano novo opštinsko rukovodstvo, a za predsednika Skupštine opštine izabran je Slobodan Miladinović iz Demokratske stranke Srbije. Odbornici smederevskog parlamenta izabrali su i novog potpredsednika opštine, Radmila Grujića iz Socijalističke partije Srbije, dok je potpredsednik volonter Snježana Pećanac, iz Demohrišćanske stranke Srbije. Opštinsko rukovodstvo u Smederevu smenjeno je 5. marta 2004. godine na inicijativu SPS i DSS.

Novoizabrani predsednik Miladinović je sredinom prošle godine smenjen s položaja predsednika gradske vlade kada je, pre isteka mandata, smenjen i kompletan Izvršni odbor. Odbornici su takođe odlučili da novi predsednik Izvršnog odbora SO Smederevo bude Dobrica Jovanović, potpredsednik Gordana Višnjevac iz Nove Srbije, a volonter Goran Đorđević iz SPS. Đorđević je krajem osamdesetih bio potpredsednik opstine, a i izvesno vreme, posle ostavke Radoice Jocića, obavljao je dužnost predsednika SO Smederevo.

Podeljeno je i 13 resora u lokalnoj samoupravi. Šest resora pripala su SPS-u, pet DSS-u i po jedan Novoj Srbiji i vanstranačkom odborniku.

Pre godinu dana, DS je na vlast u toj opštini došla takođe uz pomoć glasova SPS, kada su smenjeni kadrovi DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: