Karić: Dinkić sluša mentore

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2004.

15:07

Default images

Pre sastanka radne grupe za izradu koalicionog sporazuma u utorak uveče, iz prostorija DSS-a, gde se sastao sa Vojislavom Koštunicom, izašao je predsednik BK grupe Bogoljub Karić. Potpredsednik DSS-a Dragan Maršićanin rekao je u Kažiprstu Radija B92 da to nije bio nikakav tajni sastanak i da tema razgovora proističe iz funkcija i jednog i drugog sagovornika. “Jedno je predsednik stranke i mandatar buduće vlade, drugo je predsednik Udruženja industrijalaca i privrednika. Sagovornik je ušao na velika vrata i uzgred budi rečeno, u hodniku se susreo sa gospodinom Jelašićem, ranije viceguvernerom NBS, članom G17 Plus, tako da nema tu nikakve senzacije. To su regularni i redovni poslovi u jednom ozbiljnom poslovnom danu”, kazao je Maršićanin.

Bogoljub Karić kaže za B92 da je tražio susret sa Koštunicom kako bi mu preneo utiske iz posete Hrvatskoj i razgovora koje je tamo vodio sa velikom grupom privrednika. Na pitanje da li je na sastanku ipak bilo reči i o ekstraprofitu i Mobtelu, Karić odgovara: “Nema potrebe da mi razgovaramo o ekstraprofitu, jer Dinkić treba da odgovori građanima Srbije, što će morati da učini uskoro, ja jedva čekam da on bude ministar finansija, da ga dnevno prozivam, jer je obećao građanima Srbije, da je 37 milijardi maraka opljačkano iz ove zemlje, a da će on sve te novce da vrati u ovu zemlju i da će on 8,3 miliona maraka da naplati od kompanija koje su koristile taj ekstraporez. A on je naplatio 120 miliona. Pri tom, blokirao je ZOP kada sam ja poneo 29 miliona da platimo prvu ratu, on je zabranio da se ta rata naplati. Za to postoje pisane izjave direktora i zaposlenih u ZOP-u, kojima je bilo zabranjeno da prime novac od prve rate, kako bi tog istog dana mogao da likvidira banku, blokira Mobtel i izvršava zadatke svojih mentora spolja, koji ga finansiraju da uništava srpsko bankarstvo i srpsku privredu”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: