Reakcije u BiH: Posle Huseina treba uhapsiti i Karadžića

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.12.2003.

22:16

Default images

Funkcioner Stranke demokratske akcije u Bosni i Hercegovini Šefik Džaferović izjavio je da je pronalaženje Sadama Huseina u Iraku pokazalo da je moguće da se i hapšenje Radovana Karadžića izvede bez žrtava. Hapšenje svrgnutog iračkog predsednika u oblasti Iraka kojom dominiraju njegove sunitske pristalice, prema oceni Džaferovića, pokazalo je da, "ako se pažljivo isplanira, operacija hapšenja Karadžića može biti izvedena bez ljudskih žrtava". Džaferović je rekao da je nekadašnji predsednik bosanskih Srba "najveći ratni zločinac na svetu" i da sada "nema izgovora da on ne bude uhapšen". I komentator nezavisnog nedeljnika "Dani" Senad Pećanin rekao je da hapšenje Sadama Huseina pokazuje da je, "da je postojala stvarna volja da Karadžić bude uhapšen, to već moglo biti učinjeno i da i dalje može biti učinjeno". Kolumnista Edin Krehić je u sarajevskom "Oslobođenju" napisao da je Husein uhvaćen na spavanju, ali da "Radovan Karadžić još mirno spava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: