Po pitanju kidnapovanih i nestalih ništa nije urađeno

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2003.

15:47

Default images

Članovi Udruženja nestalih i kidnapovanih lica sa Kosova i centralne Srbije ocenili su u utorak na sastanku sa predstavnicima UNMIK-a u Koordinacionom centru u Kosovskoj Mitrovici da ništa nije urađeno po pitanju sudbine nestalih i kidnapovanih. Članovi Udruženja nestalih i kidnapovanih iz Beograda, Kruševca, Niša, Gračanice, Kosovske Mitrovice i Velike Hoče razgovarali su sa predstavnikom Centralne kriminalističke istražne jedince pri UNMIK policiji Malkolmom Starkom. Ispred udruženja kidnapovanih govorio je Milorad Spasić koji je podsetio da je od dolaska UNMIK-a i KFOR-a na Kosovo kidnapovano 1.960 osoba od kojih preko 1.000 Srba. Stark je rekao da UNMIK-ova centralna Kriminalistička istražna jednica imala dojavu da su na oko 1.000 lokacija na Kosovu i Metohjiji postojali logori za kidnapovane koji su se nalazili po kućama, zgradama, fabrikama i sprotiskim centrima. "Sva mesta smo obišli i na većini od njih pronašli ostatke logora ali nismo pronašli nijednog kidanpovanog ni nestalog", rekao je Stark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: