Sukob obezbeđenja posledica nerešenog odnosa u MUP-u

Izvor: B92

Subota, 30.08.2003.

11:31

Default images

Sukob između obezbeđenja Čedomira Jovanovića i policajca iz obezbedjenja u Vladi Srbije je "posledica nerešenog odnosa u samom ministarstvu unutrašnjih poslova", ocenio je Slobodan Pajić, bivši šef obezbeđenja potpredsednika vlade Nebojše Čovića. On je, posle ubistva Zorana Đinđića, dao otkaz na posao u MUP, u znak protesta zbog propusta u obezbeđenju zgrade Vlade i odnosa u samom MUP, a pročuo se u javnosti kada je svojevremeno odbio da primi orden od Slobodana Miloševića.

Pajić je u izjavi FoNetu naglasio da je ministar unutrašnjih poslova bio dužan da "blagovremeno donese naredbu ili uputstvo kako se izvršavaju poslovi obezbeđenja unutar zgrade Vlade i, istovremeno, kako te poslove izvršavaju pratioci određenih ličnosti".

On smatra da je "nemoguće da neko u samoj zgradi, makar to bio i sekretar Vlade, propiše ili izda naredbu o tome kako će se vršiti poslovi obezbeđenja u zgradi Vlade", a da pri tome "zanemari činjenicu da u tu zgradu ulaze ličnosti koje sa sobom imaju pripadnike MUP, angažovane u njihovoj zaštiti". "Činjenica je da u samoj zgradi Vlade postoji neki tihi sukob između unutrašnjeg i spoljašnjeg obezbeđenja, odnosno pratilaca određenih ličnosti", ocenio je Pajić. "U policiji mora da postoji profesionalizam i za svaki posao mora da postoji odgovornost za svakoga", dodao je on. "Sve dok policajac ne može prema političarima, pa i premijeru i šefu države, ukoliko izvrše krivično delo ili naprave prekršaj, da se ponaša kao prema ostalim građanima - nema profesionalizma", zaključio je Pajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: