ANA preuzela odgovornost za bombaške napade u Skoplju

Izvor: B92

Subota, 30.08.2003.

19:42

Default images

Teroristička organizacija "Albanska nacionalna armija" preuzela je u subotu odgovornost za bombaške napade na zgrade makedonske vlade, sudsku palatu i vojnu kasarnu, koji su se u četvrtak dogodili u centru Skoplja. "Cilj ove akcije bio je slabljenje vojnih baza slavomakedonskog okupatora", piše u saopštenju ANA objavljenom na njenom internet sajtu. Takodje je navedeno da je napad izvršila "specijalna jedinica 'Komando'" kojom komanduje izvesni Gent Kumanova. Bombaški napadi na zgrade Vlade Makedonije, suda i kasarnu "Ilinden" dogodili su se u četvrtak oko 22.00 sata. "Albanci više ne žele da žive sa slavomakedonskim kolonizatorima, Oni hoče svoju vlastitu etničku državu, žele da se priključe Albaniji", navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol ANA Ilir Duraku. "Što pre relevantni medjunarodni faktori sednu i razmotre ove zahteve, to će pre mir i stabilnost biti uspostavljeni na Balkanu", dodala je ANA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: