Vladimir Vukosavljević, suprug Marije Rašete, demantuje optužbe G17 plus

Izvor: B92

Subota, 30.08.2003.

16:59

Default images

Vladimir Vukosavljević, suprug republičkog ministra saobraćaja i telekomunikacija Marije Rašete Vukosavljević, demantovao je u subotu sve optužbe stranke G 17 Plus, koje je označio kao "notorne laži" i naglasio da on nije ni vlasnik, ni suvlasnik bilo kakve firme ili privatnog preduzeća.

G17 plus saopštio je u petak da je njen Odbor za borbu protiv korupcije došao do podataka da je Vukosavljević nenamenski upotrebio kredit Fonda za razvoj Srbije i da je umesto izgradnje farme za uzgoj ovaca, kredit iskorišćen za bespravnu izgradnju objekta od oko 2.000 metara kvadratnih u Bajinoj Bašti, u kojem je otvoren noćni klub Frateli.

Vladimir Vukosavljević je na konferenciji za novinare rekao da je kredit dobijen od Fonda za razvoj namenjen njegovom rodjaku i da on nema nikakve veze sa tim: "Kredit koji se pominje je legalno dobijen. Dobila ga je firma iz Bajine Bašte s kojom ja nisam ni u kakvoj vlasničkoj niti suvlasničkoj vezi. Verovatno znate da je poemu Kadinjača napisao Vukosavljević, to nisam ja", kazao je Vukosavljević.

Istim povodom oglasio se danas i Vidoje Baratović, vlasnik firme koja je dobila pomenuti kredit. U otvorenom pismu javnosti, Baratović navodi da je objekat u Bajinoj Bašti, uz sve dozvole dobijene od opštine, gradio od 1994. do 2002.godine i dodaje da je spornu diskoteku Frateli otvorio sa svojim ujakom Vidojem Vukosavljevićem, a ne ministarkinim suprugom Vladimirom. Baratović dodaje da će tražiti sudsku zaštitu za sebe i svoju firmu od optužbi koje su iznete u javnost.

Pravni zastupnik Vukosavlejvića, advokat Goran Draganić je izjavio je da će Mladjan Dinkić i G17 plus svoje tvrdnje morati da dokažu na sudu, i najavio, u ime Marije Rašete i Vladimira Vukosavljevića, privatnu krivičnu tužbu protiv Dinkića.

Ministarka Marija Rašeta Vukosavljević izjavila je da nije očekivala takvu kampanju od stranke G17 Plus, "koja se deklariše kao demokratska":"Ja, naravno, ovom prilikom želim da pozovem sve državne organe da shodno zakonskoj proceduri utvrde bilo kakvu moju odgovornost i nepravilnost u mome radu. Naravno, ukoliko se bilo šta tome slično bude dokazalo, ja ću snositi konsekvence koje mogu zakonski da snosim, ali isto tako očekujem da i oni koji su ovakve prijave, ovakvu kampanju, ovakvo istupanje radili u poslednjih deset dana, takođe snose odgovornost za način i za diskreditaciju jedne vlade koja ipak ide prema Evropi krupnim koracima", kazala je Rašeta Vukosavljević.

 Odgovarajući na pitanje Mladjana Dinkića odakle im novac za stanarinu za stan od 160 kvadrata u centru Beograda, ministarka Rašeta – Vukosavljević je rekla da je njeno imovno stanje poznato premijeru Srbije, a njen suprug je dodao da je 20 godina radio kao telohranitelj, da je 8 godina radio u Švajcarskoj i da je iz imućne porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: