Branko Lukovac imenovan za novog ambasadora SCG u Italiji

Izvor: B92

Četvrtak, 28.08.2003.

09:16

Default images

Savet ministara Srbije i Crne Gore imenovao je dosadašnjeg ministra za međunarodne ekonmske odnose Branka Lukovca za novog ambasadora u Italiji. Za ambasadora u Rusiji imenovan je Milan Roćen, glavni politički savetnik crnogorskog premijera Mila Djukanovića. Lukovac i Roćan imenovani su na predlog ministra spoljnih poslova Gorana Svilanović. Savet ministara je ovlastio ministra za ljudska i manjinska prava Rasima Ljajića da narednih dana u Beogradu potpiše s predstavnikom Bosne i Hercegovine  međudržavni sporazum o povratku izbeglih osoba. Inače, Goran Svilanović je protekla dva dana u Litvaniji i Letoniji gde je najviše razgovarano o iskustvima u priključenju te dve zemlje Evropskoj uniji. Svilanović je za Radio B92 rekao i da je dogovorena i razmena eksperata. "Suština tih razgovora bila je kako da kroz saradnju sa njima naučimo nešto od njihovih eksperata od onoga što su oni morali da savladaju na putu uključenja u EU. Izvan ovoga, saradnja u oblasti ekonomije je dosta skromna, mi sa obe zemlje imamo pozitivan bilans, više izvozimo nego što uvozimo, ali su to dosta male cifre i ja sam pozvao predstavnike njihovog biznisa da do kraja ove godine ili početkom naredne posete našu zemlju. I onda bismo tu videli koliki je prostor za dalje unapređenje privredne saradnje sa ove dve baltičke republike", rekao je Svilanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: