Počelo suđenje četvorici Srba za ratne zločine

Izvor: Beta

Ponedeljak, 07.07.2003.

17:57

Default images

U Županijskom sudu u Osijeku u ponedeljak je počelo suđenje četvorici Srba, meštana Popovca u Baranji, optuženima za ratne zločine nad civilnim stanovništvom, od 1991. do 1996. godine u Popovcu. Optužnica je podignuta protiv Stojana Pavlovića, Đure Urukala, Branka Berberovića i Milana Šarića, koji se terete da su u tom razdoblju nakon ulaska srpskih vojnih snaga u Baranju, kao članovi teritorijalne obrane Popovca, donosili odluke na osnovu kojih je nesrpsko stanovništvo Popovca bilo izloženo različitim oblicima fizičkog i psihičkog zlostavljanja. Nakon pročitane optužnice, svi optuženi, koji se nalaze u pritvoru, izjavili su da se ne osećaju krivima za dela za koja se terete. Prvi ispitani svedok Dragica Đorđić navela je da je njen pokojni otac uhapšen u decembru 1991. godine i samo na dan hapšenja premlaćen devet puta, a da ga je jednom u štabu Teritorijalne obrane, po očevoj izjavi, udario i optuženi Pavlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: