Eksplodirao automobil vlasnika "Glasa javnosti i "Kurira"

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2003.

09:10

Default images

Policija još uvek nije objavila podatke o istrazi povodom eksplozije u nedelju uveče u kojoj je raznet automobil vlasnika listova "Glas javnosti" i "Kurir" Radisava Rodića. Sam Rodić u ponedeljak je javnosti saopštio da ne zna ko je podmetnuo eksploziv pod njegov automobil. On je u sinoćnjoj izjavi za Radio B92, odmah po incidentu ispred restorana “Avalica” kod stadiona “Crvena zvezda”, na pitanje ko bi mogao da bude odgovoran za eksploziju, ovako odgovorio: "Ja vas molim da me ne pitate ništa, sutra ćemo da o svemu pričamo, ne mogu ništa da kažem. Imam pretnji zadnjih desetak dana mnogo, ali sada nije bitno. Ima raznih stvari od novina, što piše Kurir, što piše Glas i plus zbog nekih neraščišćenih redakcijskih odnosa. Sve oko Glasa javnosti i štamparije, imao sam razne pretnje, jednostavno onaj ko je napravio ceh nije hteo da plati", kazao je Rodić.

Vlasnik “Glasa” i “Kurira” je Radiju B92 još rekao da mu je pretila vlast, odbivši da iznese više detalja, uz najavu da će danas dati dodatne informacije. U današnjem saopštenju, Rodić kaže da je tačno da postoje neke koincidencije zbog kojih može svašta da se pretpostavi, ali podvlači da to nije dovoljno da bi mogao da odgovori odakle potiče napad na njega. 

Glavni i odgovorni urednik “Kurira”, Đoko Kesić, za Radio B92 ističe da je ono što se desilo sinoć na Dedinju strašno, i da misli da iza toga ne stoji vlast: "Zbog čega je to sve strašno? Strašno je i zbog toga što smo vjerovali da ti događaji i te scene je bilo sa razlogom pripisivano vlastima koje su pale 5. oktobra 2000. Sada se to vraća na jedan isto tako odvratan i ružan način. Zbog čega i kako, ja zaista nemam nikakvo objašnjenje. Kada bi to sada nekome pripisao, čovjek bi morao da ima čvrste dokaze. Ja ne verujem da je to uradila vlast, jer smatram da ova vlast se ne bavi time i na taj način, a sa druge strane isto tako vjerujem da postoje neki paralelni centri moći koji i dalje drže svoju ulogu. Koji su to paralelni centri moći ja vam to ne bih mogao objasniti. Nemam neko validno objašnjenje", kazao je Kesić.

Povodom eksplozije automobila vlasnika listova "Glas javnosti" i "Kurir" Radisava Rodića, šef poslaničke grupe DSS-a u Skupštini SCG Zoran Šami je rekao da ovaj događaj pokazuje da obračun s kriminalom nije završen. “Nije važno kome je i kako podmetnut eksploziv, već da se to desilo”, kaže Šami: "To samo ukazuje da obaračun sa kriminalom, kriminalcima i teroristima, očigledno nije završen, kao što to neki vole da prikažu, i očigledno je ono što je DSS oduvek i tvrdila, a to je da obračun sa kriminalom nije sezonski posao, nego posao koji mora permanentno da traje", kazao je Šami.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: