Vojvođanski Otpor traži smenu dva člana Radiodifuznog saveta

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2003.

17:34

Default images
Novosadska kancelarija Otpora pokrenula je inicijativu kojom se traži smena dva člana Radiodifuznog saveta koji su imenovani iz Vojvodine. Otporaši takođe zahtevaju osnivanje pokrajinskog Radiodifuznog saveta, javlja dopisnik B92 Dragan Gmizić.

Kako je našem dopisniku rečeno u Otporu, članovi Radiodifuznog saveta iz Vojvodine, Vladimir Marko i Dragana Rogavac ne mogu ostati na tom položaju zbog sukoba interesa. Prema informacijama Otpora, kandidat Skupštine Vojvodine Vladimir Marko je član Lige socijaldemokrata, dok je kandidatkinja pokrajinske vlade Dragana Rogavac zaposlena u pokrajinskom Sekretarijatu za informisanje, i podređena je funkcioneru DS Rafailu Ruškovskom. Bora Lazović iz novosadskog Otpora, kaže: "Ne pristajemo na činjenicu da jednog trenutka ponovo politička podobnost dođe ispred kompetencija, profesionalnih i stručnih. Tim pre što je gospodin Marko izabran nakon činjenice da u Skupštini Vojvodine nije prošao predlog da gospodin Dimitrije Boarov, ugledni novinar i publicista sa ovih prostora, predstavlja Vojvodinu u tom telu".

Sa druge strane, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine tvrde da Vladimir Marko nije njihov član. Otpor je takođe pokrenuo inicijativu za osnivanje pokrajinskog Radiodifuznog saveta, koji je, prema njihovim rečima trebalo da pomogne republičkom savetu kada je u pitanju dodela frekvencija na teritoriji Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: