Živković: Situacija teška ali ne treba odmah štrajkovati

Izvor: B92

Petak, 04.07.2003.

19:11

Default images
Vlada Srbije je svesna da je socijalna i ekonomska situacija u Srbiji teška, ali smatra da se sindikati prebrzo odlučuju na štrajk, rekao je u petak premijer Zoran Živković. Živković je, na konferenciji za novinare nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta, ocenio da bi štrajk trebalo da bude krajnje sredstvo pritiska na vladu, kojem bi se pribeglo nakon pregovora sa vladom i poslodavcima, ali je dodao da "Vlada Srbije nema ništa protiv štrajka". Prema njegovoj oceni, socijalna i ekonomska situacija u Srbiji je znatno bolja, iako postoji još prostora za poboljšanja. "Vlada Srbije, sindikati i poslodavci moraju na umu imati, pre svega, interes Srbije i moraju da rade u istom pravcu i sa istim ciljem", kazao je Živković. Ministar za rad i zapošljavanje Dragan Milovanović najavio da će radna grupa njegovog ministarstva, u narednih 30 dana, izraditi nacrte četiri zakona - o štrajku, o sindikatima i udruženju poslodavaca, o socijalno-ekonomskom savetu i o službama za mirenje i posredovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: