Buka na Eho-festivalu ne sme da pređe 60 decibela

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2003.

19:15

Default images

Vlasti u Beogradu zatražile su od organizatora predstojećeg muzičkog festivala "Eho-fest" na Ratnom ostrvu kod Zemuna da napravi projekat o zaštiti prirode i bezbednosti posetilaca. Prema preporuci Sekretarijata za životnu sredinu Beograda, dozvoljena buka ne bi smela da prelazi 60 decibela, a zvučnike bi trebalo postaviti u pravcu Zemuna.

Manifestaciju treba organizovati u kasnijim popodnevnim časovima tako da traje najduže do dva sata iza ponoći, a prostor izdvojen od ostalog dela ostrva ogradom visine najmanje dva metra, predlažu gradske vlasti. Predviđenim projektom broj prisutnih mora da bude usklađen sa prostornim kapacitetom kako bi se obezbedila bezbednost i higijensko-tehnički uslovi. Predložene su i druge mere, a jedna od njih je uređivanje mesta za pristajanje čamaca organa bezbednosti i redarske službe, koji bi sprečavali prelazak posetilaca na deo ostrva koji je označen prvim i drugim statusom zaštite. Posle festivala, koji će biti održan od 10. do 13. jula, organizator bi bio dužan da prirodno dobro dovede u prethodno stanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: