Ministarka kulture zabranila podizanje spomenika Đurišiću

Izvor: Beta

Sreda, 11.06.2003.

13:42

Default images

Crnogorska ministarka kulture Vesna Kilibarda zabranila je izgradnju spomenika četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću u Beranama. Kilibarda je u pismu dostavljenom gradonačelniku Berana navela da je izgradnja spomenika nezakonita, jer Ministartsvu kulture nije podnet zahtev za davanje odobrenja za podizanje spomenika.

"Neophodno je da organ lokalne uprave odmah preduzme mere za uklanjanje postolja za postavljanje spomenika", stoji u dopisu ministarke kulture koji je objavila podgorička štampa.

Kilibarda je takođe navela da je podizanje spomenika četničkom vojvodi "već izazvalo veliko nezadovoljstvo kod gradjana, ne samo u Beranama, već i u celoj Crnoj Gori". Protiv podizanja spomenika je i boračka organizacija koja je najavila da će od crnogorskog premijera Mila Đukanovića zahtevati da vlada spreči izgradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: