Čović traži hitan sastanak DOS-a u četvrtak; Korać zakazao sastanak

Izvor: Beta

Sreda, 11.06.2003.

19:17

Default images

Predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović zatražio je da se u četvrtak održi sednica Predsedništva DOS-a na kojoj će se lideri vladajuće koalicije izjasniti da li podržavaju njegov rad. Čović je večeras u Bujanovcu kazao da je taj zahtev uputio predsedavajućem DOS-a Žarku Koraću i premijeru Srbije Zoranu Živkoviću.

Na tribini "Kosovo i Metohija - juče, danas, sutra", Čović je ponovio da je veoma razočaran u dosadašnji rad i rezultate UNMIK-a na povratku raseljenih Srba. Predsednik Koordinacionog centra je precizirao da je Beograd do sada ispoštovao sve zahteve Rezolucije 1244 UN i naglasio da "niti može, niti ima snage" da u Pokrajinu vrati deo jedinica vojske i policije. Čović je kazao da oni koji zagovaraju ideju o vraćanju vojske i policije na Kosovo "predstavljaju deo jedne epske priče koja je nerealna i koja nema mnogo veze sa realnošću".

Sednica DOS, na kojoj će se raspravljati o situaciji na Kosovu i Metohiji, biće održana u četvrtak, rekao je agenciji Beta predsedavajući vladajuće koalicije Žarko Korać. On je dodao da će se verovatno razgovarati i o zahtevu predsednika Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojše Čovića koji je danas zatražio da se lideri vladajuće koalicije izjasne da li podržavaju njegov rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: