Vodinelić podneo ostavku u Savetu za radiodifuziju, Radojković najavio

Izvor: B92

Sreda, 11.06.2003.

13:50

Default images

Savet za radiodifuziju nije prihvatio u sredu predlog da skupština Srbije razreši dužnosti spornog člana Saveta Gorana Radenovića. Glasovima 3 člana koje je predložila vlast i predstavnika SPC-a Vladike Porfirija, odlučeno je da se prihvate argumenti kojima je Goran Radenović dokazivao da je nastanjen na Kosovu.

Zbog ove odluke, posle Snježane Milivojević, ostavku je podneo još jedan član saveta, a drugi najavio da će učiniti isto. Profesor prava Vladimir Vodinelić saopštio je novinarima da je ostavku podneo, jer ne može da sedi u telu koji ima nezakonitog člana. Savet formalno-pravno može da nastavi da radi sve dok ima 5 članova, ali je prema oceni Vodinelića ozbiljno dovedeno u pitanje: "Ja ne znam koliko je legitimno telo koje je po zakonu jasno zamišljeno jedno telo nezavisno od vlasti ako iz toga tela izlaze oni čiji su ovlašćeni predlagači bili s jedne strane, nevladin sektor, sa druge strane, mediji i praktično, svodi se na neki način sastav Saveta na dominantno prisustvo onih koje je sama vlast, bilo u formi Skupštine Vojvodine, Vlade Srbije ili Vlade Vojvodine odaslala u taj Savet. Za mene, u ovom slučaju se radi o tome da je Savet krajnje jasno, belodano stavio do znanja, da nije voljan da postupa po svojim zakonskim dužnostima".

Profesor Fakulteta političkih nauka Miroljub Radojković rekao je "agonija Saveta" nastavljena i najavio je da će razgovorati sa onima koji su ga predložili za člana Saveta i predložiti im da prihvate njegovu ostavku: "Iz toga proističe, kao što sam i ja sam najavio, i sada javno, da ću ja još obaviti razgovor sa Rektorskom konferencijom koja je meni dala poverenje ili - možda je sada pomalo cinično reći – čast da budem u Savetu, da ih upoznam sa svim stvarima koje se događaju i spolja i unutra i tražiću njihovu saglasnost da i ja podnesem ostavku. Za to uvek ima vremena i mislim da to nije potrebno činiti preko kolena".

Dokazujući svoju stručnost, Goran Radenović je prema rečima Vladimira Vodinelića Savetu dao na uvid papir na kome piše da je učestvovao na kursu za menadžere privatnog Megatrend Univerziteta.

On je dodao da je iz Radenovićeve biografije proizašlo da je diplomirani pravnik, s obzirom da je naveo da je bio na Pravnom fakultetu u Prištini od 1986. do 1991. godine. U sredu se ispostavilo da tvrdi da nije diplomirani pravnik, rekao je Vodinelić. I sam Goran Radenović se posle sednice, kratko pojavio pred novinarima. Upitan da li mu je neprijatno i da li je lažirao podatke o sebi, on je odgovorio: "Ne, uopšte. Mesec dana se vodi neprimerena hajka prema meni od strane jednog emitera. Ako ste obratili pažnju, na drugim medijima, naročito elektronskim, to nije našlo zapaženu ulogu, ali ja ću se truditi da moj rad u Savetu bude apsolutno ispravan i radiću kako zakon nalaže. Dokumenta su verodostojna od države Republike Srbije, svima na uvid zvaničnim organima, ne znam zašto bih, kako vi kažete, lažirao dokumente". B92: I dalje tvrdite da niste nikad radili za TV Pink? Radenović: "Apsolutno". B92: Vama je stalo da budete član Saveta? Radenović: "Hmmm... recimo - da".I kada se sve završilo, na molbu kamermana Goran Radenović dao je na uvid svoju ličnu kartu u kojoj stoji da je izdata u Prištini. Zanimljivo je da je Radenović, koji nije kod sebe imao tašnu sa dokumentima, po istu otišao u prostorije poslaničkog kluba DOS - Reforme Srbije. B92: Otkada Vaše stvari stoje u poslaničkom klubu DS-a? Poznajete li nekog tamo? Radenović: "Nemam komentar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: