Šljivančanin napustio zemlju, tvrde u Odboru za zaštitu

Izvor: Beta

Sreda, 11.06.2003.

13:45

Default images

Oficir bivše JNA Veselin Šljivančanin, optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine u Vukovaru, napustio je zemlju i Odbor za odbranu Šljivančanina nema kontakte sa njim, izjavila je u sredu sekretar odbora Vesna Gojković. "Mi smo dugo o tome razmišljali i nagovarali smo ga da napusti teritoriju SCG. Posle svega što se dešavalo u poslednjih mesec-dva, shvatili smo da, ako ga želimo živog, moramo da ga dislociramo iz zemlje", rekla je Gojkovićeva ispred Skupštine Srbije gde je odbor organizovao potpisivanje peticije da se Šljivančaninu sudi u Srbiji. Ona je izrazila nadu da će biti prikupljeno "stotine hiljada" potpisa, čime će biti omogućen susret predstavnika odbora sa premijerom Srbije Zoranom Živkovićem i predsednikom državne zajednice Svetozarom Marovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: