SEEMO i IPI zabrinuti zbog pritiska Skupštine Srbije na RTS

Izvor: B92

Petak, 23.05.2003.

18:48

Default images

Organizacija medija jugoistočne Evrope (SEEMO) i Međunarodni press institut (IPI) izrazili su u petak "duboku zabrinutost" zbog pritiska koji Skupština Srbije vrši na Radioteleviziju Srbije. "Prema informacijama kojima raspolaže SEEMO, srpski parlament vrši pritisak na RTS da uživo prenosi sednice parlamenta, kao deo svoje programske šeme. Prema oceni SEEMO, pritisak koji parlament vrši na televiziju je neshvatljiv i nedemokratski", kaže se u pismu koji je su ove dve organizacije iz sedišta SEEMO u Beču uputile predsednici Skupštine Srbije Nataši Mićić.

SEEMO tvrdi da "RTS nije obavezna da uživo prenosi skupštinske sednice i mora da ima nezavisnu uredničku politiku", kao i da "podržava transformaciju RTS u javno preduzeće, pošto je to garancija da će interes građana prevagnuti nad interesom političara". "Stoga, SEEMO poziva parlament da osnuje sopstveni kanal za žive prenose skupštinskih sednica i da to sam finansira", kaže se u saopštenju SEEMO.

SEEMO je strukovna organizacija sa sedištem u Beču, koja okuplja urednike, medijske rukovodioce i vodeće novinare regiona i članica je IPI-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: