Vozač Bakalov se ne oseća krivim za saobraćajni udes

Izvor: B92

Petak, 23.05.2003.

16:40

Default images

Više od mesec dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Katarina Marić, u Trećem Opštinskom sudu u petak saslušan je vozač džipa ministarstva poljoprivrede Stevan Bakalov, koji je nesreću izazvao. Podsetimo, u džipu se, tokom nesreće, nalazio i ministar Dragan Veselinov, koji je napustio Beogradsku ulicu pre dolaska policije i hitne pomoći na mesto nesreće.

Tokom saslušanja Bakalov je, pred istražnim sudijom, izjavio da se ne oseća krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula tridesetdvogodišnja Katarina Marić. Njegov advokat Čedomir Nebrigić, nije želeo da iznosi pojedinosti iz saslušanja. On je za B92 rekao da takve izjave ne može da daje, jer "ne želi da usmerava postupak", ali je dodao da će početkom sledećeg meseca biti održano i saslušanje svedoka.

Nakon saslušanja, aktivisti pokreta Otpor predali su Vladi Srbije zahtev za smenu ministra poljoprivrede Dragana Veselinova, koju je potpisalo oko 6.000 građana. Otpor traži smenu ministra poljoprivrede jer on, iz moralnih razloga, nije podneo ostavku nakon saobraćajne nesreće koju je izazvao njegov vozač.

Nemanja Crnić iz Otpora rekao je da Vlada Srbije "mora da smeni Veselinova i time pokaže da je Srbija krenula u drugom pravcu". "Ministar Veselinov mora da ode, mora da bude smenjen jer nije imao moralne i druge kvalitete da podnese ostavku posle ovog zaista tragičnog čina. Ja se nadam da je Vlada svesna da mora da povuče ovaj potez, da mora da snosi odgovornost zbog njegovog lošeg ponašanja, jer nije ministar Veselinov Vlada Srbije, nije ministar Veselinov pozitivni simbol Srbije. Ministar Veselinov je danas samo jedna obična ljaga na političkoj sceni Srbije, jer nema morala, nema dovoljno odgovornosti da se sam povuče", rekao je Crnić.Iz Otpora najavljuju da će sa akcijom nastaviti tok njihov zahtev ne bude ispunjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: