Dodeljene nagrade grada Beograda

Izvor: FoNet

Subota, 19.04.2003.

16:14

Default images
Nagrada za stvaralaštvo u oblasti novinarstva u 2002. godini, koju dodeljuje Skupština grada Beograda, u subotu je uručena novinaru nedeljnog lista "Vreme" Milošu Vasiću.

Nagrade, koje se sastoje od plakete i novčanog iznosa od 300.000 dinara, dodelila je na svečanosti u Skupštini grada gradonačelnik Beograda Radmila Hrustanović povodom proslave Dana Beograda.

Nagradu za književnost dobio je Mileta Prodanović, za režiju Jagoš Marković, za film i radio-televizijsko stvaralaštvo Zoran Simjanović, za likovno i primenjeno stvaralaštvo Dragoljub Raša Todosijević i za muzičko-scensko stvaralaštvo Milan Mihajlović.

Za oblast društvenih i humanističkih nauka nagrada je pripala Aleksandru Molnaru, za prirodne i tehničke nauke Milutinu Blagojeviću, za nauku i pronalazaštvo Milošu Loparu, za medicinu Svetlani Stošić-Divjak, za arhitekturu i urbanizam Miodragu Mirkoviću, a novoformiranu nagradu za sport dobio je šahovski velemajstor Svetozar Gligorić. Nagrada za oblast obrazovanja ove godine nije dodeljena.

U kategoriji stvaralaštva mladih nagrade su dobili postdiplomac Medicinskog fakulteta Darko Stefanović, kao i mladi beogradski reditelj i student Fakulteta dramskih umetnosti Stefan Arsenijević. Nagradu je umesto odsutnog Arsenijevića primila producent njegovih filmova Marina Fufalić. Nagradu "Svetislav Stojanović", koja nosi ime tragično preminulog vatrogasca, pripala je komandiru vatrogasne brigade Zvezdara Miroslavu Džakoviću i vatrogasnoj četi Zemun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: